Datum: 12.-13.5.2017

Kraj: Medvode

 

Medvode – Na celotnem območju občine Medvode bo ta konec tedna potekala dvodnevna vaja Civilne zaščite Občine Medvode z naslovom Potres 2017. Sodelovalo bo več kot dvesto petdeset različnih pripadnikov sil za zaščito in reševanje v občini, vključenih bo okrog osemdeset različnih scenarijev, ki se hipotetično lahko zgodijo ob potresu, na okrog osemdesetih različnih lokacijah. V petek, 12. maja, bo od 12.30 do 15. ure vaja evakuacij in posredovanj v vseh vrtcih, ob 15.45 se bo začela centralna prikazna vaja v Kulturnem domu Medvode z gašenjem večjega požara, reševanjem ponesrečencev in nudenjem prve pomoči, ob 18.30 bo vaja posredovanja ob razlitju nevarnih snovi pred Knjižnico Medvode, ob 19. uri vaja iskanja pogrešanih oseb ob reki Savi pri Zbiljskem jezeru in na nabrežju Save za Knjižnico Medvode, ob 20.30 pa požar na kmetiji s sončno elektrarno v Zavrhu.

V soboto, 13. maja, bodo od 8.30 do 12. ure potekale vaje evakuacij in posredovanj v vseh osnovnih šolah, med 9.40 in 11.20 vaja sanacije plazov, ki sta zasula cesti na Golo Brdo in na Katarino, ob 9.45 vaja reševanja ujetih stanovalcev s pomočjo vrvne tehnike na dimniku stanovanjskega bloka na Škofjeloški cesti, med 10. in 11. uro vaja posredovanja v VIZ Smlednik ob večjem požaru, prikaz alternativnih načinov transportov, ob 10.30 poteki reševanja s čolnom in prevozi ponesrečenih v okolici Zbiljskega jezera, ob 13.15 pa bo začetek centralne prikazne vaje v centru Medvod (prikaz gašenja in reševanja, reševanje iz ruševin, reševanje s pomočjo vrvne tehnike ujetih oseb, sanacija nevarnih snovi, nudenje prve pomoči).

Vir: Gorenjski Glas

 

Predstavitveni film Civilne zaščite Občine Medvode

Posnetki z vaje Potres 2017. V začetku maja je v naši občini potekala vaja Civilne zaščite v kateri je sodelovalo več kot 350 pripadnikov in pripadnic različnih sil za zaščito in reševanje. Vaja Potres 2017 je potekala dva dni, njen namen pa je bil preveriti usposobljenost strukture Civilne zaščite v naši občini v primeru močnejšega potresa.

 

Produkcija: TV Medvode, oktober 2017

Kamera: Žiga Kovač in Iztok Pipan

Montaža: Žiga Kovač

 

 

Slike: